Muzaffer CELLEK Yeni Yazı: Deneme

  Bartın Hakkında
  Bartın Tarihi
  Bartın Çevresi
  Bartın ve Turizm
Amasra
Çakraz
Güzelcehisar
İnkumu
Kurucaşile
Mugada
Ulus
Otel - Pansiyon
  Btv & Radyo Canlı
  Bartın Kültürel
  Fotoğraf Albümü
  Bartın Üniversitesi
  Bartın Videoları
  Bartın Haritaları
  Sel Afetleri
  Muzaffer Cellek
  Bartın Canlı Yayın
  Bartın Haberleri
  Bartın Medyası
  Cenaze İlanları
  Valilik - Belediye
  Canlı Chat - Sohbet
  İletişim
- Muzaffer CELLEK
 


Okunma Sayısı:

  YAZDIR   ARKADAŞINA GÖNDER


 
GELEN YORUMLAR... ( 19 )

(1) P.Mete 10/26/2008 NO: 3072

Yorum: Bu yazı ibretlik. Hala daha derelerimiz göllerimiz susuzluklar çöplükler içinde.Yazık. Bu turnalar memleketimize küsmüs anlaşılan. Onlara hitabedemiyoruz maalesef. Bartının bu güzide sayfasını kutlarım. Her hafta bize hazineler veriyor.Üstelik hiç bıkmadan ve sektirmeden. Diğer Karadeniz illerinin bu Kanalı örnek alması beklenir. Ama nerdeeee!! Saygılar sunarım kanal çalışanlarına.

(2) Esma 10/26/2008 NO: 3071

Yorum: Bu internet gittikçe güzelleşiyo

(3) S. İleri 10/26/2008 NO: 3069

Yorum: Dereden kamyonlarla çöp çıktı ha. Çok şaştım. Benim zamanımda biz, köprüden suya atlardık. Asma'nın bahçesinde de alkışlar kopardı. Heye gidi günler hey.

(4) bartınlı küçük bir arkadaşınız 10/25/2008 NO: 3068

Yorum: güzelim yerlerimiz yok olma tehlikesinin eşiğine ama biz ne yaıyoruzzz ....... hiç bir şey

(5) Semra H. 10/24/2008 NO: 3067

Yorum: Turna olasım geldi bu nefis yazıyı okuyunca. Ama, dereler kuruyor. Baksana Asma Köprüsü altından on kamyon çamur taş ve moloz çıkardılarç Derelerimiz kuruyor.Yazık.

(6) Yavuz Saygıner 10/23/2008 NO: 3065

Yorum: Saygıdeğer Cellek Yazılarınızı senelerdir büyük bir zevkle okuyarak yenilerini merakla beklemekteyim.Bu seferki TURNALAR DANSI yazınızıda büyük bir zevkle okuyarak turnaların nehir ve göl kenarlarında beslenip,neşeli yaşamlarını ve danslarını izlerken,bir tarafta o güzel akan suları ve yeşillikler, diğer taraftan kuruyan göl ve nehir yataklarını gördükçe büyük bir üzüntü ile karamsarlığa gark oldum. O güzel akan sular, yeşillikler ve nehirlerdeki su bolluğu bana Bartında geçirdiğimiz mutlu çocukluk günlerimizi hatırlattı. O turnalar bizim Bartın ırmağına da uğrar misafirimiz olurlardı gür ve temiz akan Bartın çayımız halkımızın eylence ve mesire yeri olup,sandal ve motorlarla gezi ve yüzme pilajlarımız idi ayrıca çayımız rahmetli İNCE oğlunun bahçesini ve bahçeleri de sular,yetişen zerzevatlar konserve olarak satılırdı. o çayımız İstanbula Zonguldağa açılan bir kapımız idi hele hele Orman idaresinin kestiği tonlarca tomruklar birbirlerine bağlanarak o nehir boyunca karadan ve ırmaktan insan gücü ile boğaza kadar çekilir bizler de o tomruklar üzerinde yüzer araya düşmemek için korku ile çirit atardık. İşte o tomruklar suda süzülen TURNALARIMIZ olarak biz yaştakilere birer tatlı anı olarak kaldı Şimdi kurutulan ve piletilen bartın çayı hakkında söylenenleri duyup işittikçe o canım verimli mesire yeri çayın bu hale düşürülmesine Bartınımız adına çok üzülmekteyim Lütfen bu tarihi çaya bir an evvel sahip çıkılsın ,sahip çıkalım. Bartın ırmağı eski güzelliğine ve işveliğine kavuşsun çünkü Bartın halkı herşeye layiktir bu işe sahip çıkarak başaracaklardır .AKMAZLAR şirketine bartın hakkında yaptığı çanlı yayınlarından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür eder herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.

(7) Zerafer K. 10/23/2008 NO: 3063

Yorum: Memleketimin sazlıları dereleri ne hale geldi. Kaide nizam tanımaz ABD bu işlerin baş sorumlusudur. Resimlerdeki kuraklıklara bakınız. Rezalet. Bütün dünya birleşmeli, Amerikasını katmalı önüne, s.ç tığı deliğe kadar da kovalamaalı. Bunlardan başka türlü kurtuluş yoktur vesselam!

(8) Yusuf Z. 10/23/2008 NO: 3062

Yorum: En güzel kuş TUrna.. En ğüzel yazı Bartın internetinde. Helaaaaaaaaaaaalll!

(9) Zeki Yaman 10/23/2008 NO: 3059

Yorum: Hey gidi memleketim Bartın. O turnaları ben de gördümdü yazıdaki gibi Irmak buyunca Boğaza yakın yerlrde sazlıklar vardı. Ağaçlıklı ada gibi bir yeer. Yuvaları orasıydı. Hey gidi günler hey. Şimdi duyuyorum sular yok olmuş bizim zamanımızda gürdü. Turnalar vardı yazarın bahsettiği. Şimdi yüzümüzü yıkayacak suyunu içebilecek suyumuz yok. Esskiyi hatırladım bu yazı ile Bartınımzın ve Laradinizzimizin biricik kanalına selam sayge ve teşekkürder.

(10) bilinmez 10/22/2008 NO: 3058

Yorum: ne kadar üzücü oldugunuda görebildinizmi acaba sadece turnalarimi gördük

(11) Ziya Yılmaz 10/22/2008 NO: 3057

Yorum: Bu resimleri nereden temin edebiliriz acaba Uçun turnalar uçun. Demek bu fikir Bartınlar'dan doğdu ve gelip bu internete kondu ha. Ç-ok enteresan

(12) Hatçe 10/22/2008 NO: 3056

Yorum: Turnalar uçun,,..yarimi seçin...hey turnalar...YTüzen gemilersiniz siz...Sandaldan gemilersiniz siz.... Taşköprüden de alın beni. Limana yollanalım ırmaktan, kocanaz deresinden. Ah oralarda da su kalmadı cancağızlkarım. Bu yağmursuzluk nahveder bizi. Sizin kaibiniz temiz. Dualar edivererin biyo bakay.

(13) Yasemin 10/21/2008 NO: 3055

Yorum: Ne güzel şeyler icadediyorsunuz. Resimlerle anlatım ve vidoyla gösterim. Aşama var. Kutlarım. Yazı çok acıklıydı.

(14) eholey@gmail. Com 10/21/2008 NO: 3054

Yorum: Nefis görüntüler . Nefis kompozisyon ve video..Şahane. Bartına, Bartınlılara da bu yakışır. Yazarı dahil Kanal Bartını kutlarım.

(15) Gülden Işık 10/21/2008 NO: 3053

Yorum: Eşim anlatır bazen,köylerinde çocukken gördükleri turnaları..göç zamanı köyün üstünden geçerlerken,sesleri yankılanırmış..(Kurucaşile)Ki mi düşermiş yorgunluktan..balıkçılar alıp yolarlarmış tüylerini hemen..Ne yapıyoruz bu canım dünyaya..Kendi sonumuzu,kendi ellerimizle getireceğimiz çok belli..açlık,kuraklık,sefaletle..Yüreğin dert görmesin sayın Cellek..sizi yine alkışlıyorum yürekten.Selamlar bartın yangununa;))

(16) V.Koşar 10/21/2008 NO: 3052

Yorum: Turna zarif ve asil hayvan. Başımızın, türkülerimizin tacı. Okurken ağladım. Sonunu çok hazin bitirmiş. Ne yüksek vefa örneği. İllaki bzim de öyle onlar gibi olabilmemiz için, başımıza atom mu düşmelidir?

(17) Selen. 10/21/2008 NO: 3051

Yorum: Resimlere bayıldım. Bir turna bu kadar güzel olabilir. Hele o kuruyan topraklar,kaybolan göller.Heyhat. Ne güneşler batıyor. Yazık. Küresel ısınma diyoruz. Amerikanın umrunda değil. Tedbir almıyor. Bizim suyumuuzu kaynatıyor burada. Dünyanın suyunu ısıtıyor. illaki yumurta kapıya dayanacak.Ondan sonra tedbir alacak. Geçmiş ola o zaman.

(18) Seniha Karlık 10/20/2008 NO: 3050

Yorum: Çok etkilendim. Bizim buralara pek gelmiyor bu güzel kuşlar. Derelerde su kalmadı. Sazlıklar da kurudu. Yazık ki yazık.

(19) Dr. Sadi Tuncer 10/20/2008 NO: 3049

Yorum: Nefis bir yazı ve duyarlı bir konu. Bravo Karadenizin güzel İlinin güzel İnternet Bartınını kutlarım. En güzel yazı, bence bu. Hepsi birbirinden güzel. Hele bu resimler. Özel olarak seçilmiş. Şu an bir uçak olsa Bartına, uçar gelir kutlardım Bartın İnternetini. Kutlarım. Bartınlılara saygılar sunarım. Bartını selamlarım.


YORUM YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
Adınız Soyadınız:
E-Mail Adresiniz:
Yorumunuz:
 

 

[ Açılış Sayfası Yap ] - [ Favorilere Ekle ] - [ Arkadaşına Gönder ] [ Yukarı Çık ]